My Bookstore X LEES EEN BOEK - English Book Club
Apr
25
7:30 PM19:30

My Bookstore X LEES EEN BOEK - English Book Club

My Bookstore & online platform Lees een Boek decided to join forces and organize an English Book Club together!

My Bookstore X Lees een Boek's English Book Club is a fun, engaging and inclusive monthly ritual focusing on diverse voices. Every month, we choose one book to read together as a community. Tag: #leeseenboek as you read along, and join us at one of our meetups! This event will be international in nature and will be held in English.

We will be discussing The Friend by Sigrid Nunez.
Read The New York Times review here: https://www.nytimes.com/2018/02/05/books/review-friend-sigrid-nunez.html
More about the book and its writer here: https://www.nytimes.com/2018/12/13/books/the-friend-sigrid-nunez.html

View Event →
LEES EEN BOEK - Leesclub
May
9
7:30 PM19:30

LEES EEN BOEK - Leesclub

De studie Nederlands van de Vrije Universiteit Amsterdam is niet meer. Er was zo weinig interesse in de opleidingsrichting – er kozen het afgelopen jaar vijf studenten voor Nederlands. VIJF!!! – dat de universiteit genoodzaakt was de studie af te schaffen.
Bert Wagendorp schreef naar aanleiding van dit treurige nieuws een mooi stuk in de Volkskrant dat hij afsloot met de woorden: “Literatuur moet de studie Nederlands redden.”

Ik wil graag helpen met het redden van de Nederlandse taal, dus besloot ik een een boekenclub te organiseren waar alleen aandacht is voor Nederlandstalige literatuur; De LEES EEN BOEK - Leesclub!

Het eerste boek dat we we gaan lezen is 'Gapen onder water' , dat het verhaal vertelt van Veda, een jonge vrouw die sterk het gevoel heeft dat ze de gebruiksaanwijzing van het leven niet gekregen heeft. Gapen onder water is geschreven door jong, literair talent Revka Bijl.

View Event →