My Post Copy (8).jpg
Screenshot 2018-09-29 11.48.58.png


Toen Charlie drie jaar was begon ze te lezen. Niet omdat ze een wonderkind was, maar omdat ze niet kon wachten tot het avond was en haar moeder haar ging voorlezen. Ze leest het liefst vijf boeken tegelijk en claimt een speciaal ‘systeem’ te hebben voor het lezen van haar boeken. Maar kan dit systeem nooit uitleggen wanneer erom wordt gevraagd.

Charlie Roucha rondde in 2016 haar opleiding Journalistiek & Creatief Schrijven af aan de Hogeschool van Amsterdam. Na haar studie heeft ze het vak Script Schrijven gevolgd aan de Schrijversvakschool.

Ze schreef o.a voor Scholieren.com, Nu.nl, PARK Magazine, Spunk.nl en het culturele radioprogramma VPRO Nooit Meer Slapen. Ze droeg een aantal keer haar proza voor tijdens de literaire avonden van Notes of a Dirty Old Man.

Charlie woont op dit moment in Amsterdam en schrijft essays, proza en columns. Haar werk is te lezen via haar persoonlijke blog.
Verder is ze Social Media Specialist bij My Bookstore Amsterdam.
Ze schrijft maandelijks een persoonlijk essay voor Touristico en is werkzaam als freelance Social Media Consultant en Tekstschrijfster.