Screenshot 2018-09-29 11.48.58.png

ABOUT CHARLIE ROUCHAToen Charlie drie jaar was begon ze te lezen. Niet omdat ze een wonderkind was, maar omdat ze niet kon wachten tot het avond was en haar moeder haar ging voorlezen. Ze leest het liefst vijf boeken tegelijk en claimt een speciaal ‘systeem’ te hebben voor het lezen van haar boeken. Maar kan dit systeem nooit uitleggen wanneer hierom wordt gevraagd.

Charlie Roucha rondde in 2016 haar opleiding Journalistiek & Creatief Schrijven af aan de Hogeschool van Amsterdam. Na haar studie heeft ze het vak Script Schrijven gevolgd aan de Schrijversvakschool.

Ze schreef o.a voor Scholieren.com, Nu.nl, PARK Magazine, Spunk.nl en het culturele radioprogramma VPRO Nooit Meer Slapen. Ze droeg een aantal keer haar proza voor tijdens de literaire avonden van Notes of a Dirty Old Man.

Charlie woont in Amsterdam en is werkzaam als Marketing and Social Media Specialist bij My Bookstore Amsterdam. Hiernaast is ze freelance copywriter, redacteur en social media manager. Charlie werkt als Social Media Manager voor Laser 3.14, een anonieme graffiti-kunstenaar en schrijft maandelijks een persoonlijk essay voor online reismagazine Touristico.